Fra SHETLAND til NORGE

 

SÅ VAR EVENTYRET SLUTT..

Plutselig kom solen tilbake til SHETLAND, og LERWICK ble likevel et spennende sted å besøke.  Både sykling byen rundt, tur innom det flotte båtmuseet og «FIDDLE FRENZY»-konsert med noen amerikanske seilervenner, - fikk vi med oss før vi satte kursen vestover.  Da vi så SHETLAND-kysten forsvinne bak oss, fikk vi besøk av en flokk spekkhoggere, på nært hold.  Dette var gøy, for spekkhoggere har vi faktisk ikke møtt tidligere på turen.  Overseilingen til FEDJE tok under 30 timer.  I all hovedsak gikk turen for motor pga. lite vind (2-3 knop), - men den karakteristiske «Nordsjø-rullingen» fikk vi nå med oss likevel..

Vi ankom FEDJE i sol, og hadde et par strålende dager der.  Bare det å komme inn til norskekysten i godvær etter 14 måneder ombord, hadde jo en viss egenverdi.  Nå gleder vi oss veldig til å treffe familie og venner, og det blir selvsagt kjekt å hilse på kollegaer og komme i jobb etter hvert.  

Samtidig er det ikke til å legge skjul på at det er vemodig at «ekspedisjonen vår» nå er slutt (i hvert fall for denne gangen..), og det er faktisk ganske uvirkelig at 14 måneder har gått så fort!  Hele turen har på mange måter vært et EVENTYR, og med unntak av noen små tekniske problemer med utstyr i starten, har egentlig alt gått på skinner, - og uten skader verken på oss, båten eller andre.

 

Kort oppsummert har «S/Y BARONESS PÅ LANGTUR»-ekspedisjonen følgende statistiske data;

  • 14.300 nautiske mil er tilbakelagt, - (tilsvarende 80 x Bergen-Shetland)
  • Drøye 70 % av distansen er tilbakelagt pr. seil, og knappe 30 % pr. motor
  • Til sammen har vi tilbrakt 70 døgn i åpent hav
  • Ca. 80 destinasjoner er besøkt (land/byer/øyer), - herav 22 øyer i KARIBIEN
  • Vi har hatt enormt mange INNTRYKK og POSITIVE OPPLEVELSER
  • Vi har fått mange nye bekjentskaper blant langturseilere, - mange med en helt annen livserfaring og livsfilosofi, - og som har seilt rundt jorden minst en gang, solgt hus og hjem, og som vil fortsette å seile.. og seile.. og seile… Fasinerende!!

Dette med egen BLOGG var i grunn et eksperiment, som vi ikke visste veldig mye om på forhånd.  Men bloggen har fått uventet mye oppmerksomhet, og er samtidig blitt en flott oppsummering for oss selv av bilder og detaljer fra de mange destinasjonene, - som vi ellers for lengst ville ha mistet oversikten over. 

Som telleapparatet nederst på siden viser, har vi hatt over16.000 oppslag på bloggen i løpet av de 14 månedene.  Dette er langt over forventning, og har vært veldig gøy for oss underveis.  Selv om det jo er mange gjengangere, er nok det høye oppslags-tallet en liten indikasjon på at bloggen også har engasjert en del som selv kanskje bærer på en drøm om å seile, eller som har fremtidsplaner om dette.  I så fall er det positivt, og det er selvsagt bare å ta kontakt for råd og tips!

 

Morgenstemning ved FRIGG-plattformen i Nordsjøen

Høy VIKING-faktor på SHETLAND

MC-Parade i LERWICK

Båtmuseet i LERWICK

LERWICK HARBOUR

SPEKKHOGGERE ved Shetland

Vi takker alle som har fulgt oss disse 14 månedene.  Dere har vært til stor inspirasjon!

 

Masse hilsener fra oss  ombord

i S/Y BARONESS, -

Marianne & Rolf-Erik 🙂🙂

Kommentarer

12.06.2018 07:55

Lisbeth.

Fantastisk. 😊For en opplevelse. Kost meg med dette, med brukket ribbebein😉

18.08.2017 23:56

Mette Ingebrigtsen

Velkommen hjem! Det har vært utrolig spennende å følge dere på turen!

14.08.2017 15:27

Marianne Ryan

Velkommen hjem! Takk for at jeg har fått være "linselus" på bloggen.

14.08.2017 12:43

Åge Eikeland

Velkommen tilbake!!