BARONESS VED ANKOMST SAINT LUCIA I KARIBIEN

BARONESS ETTER 23 DØGN TIL HAVS

BARONESS MED MANNSKAP VED MÅLPLASSERING

BARONESS VED PINOT ISLAND

BARONESS - RETT FØR MÅLPLASSERING

BARONESS - BLUE OCEAN SAILING

BARONESS - ALENE I ATLANTEREN

BARONESS - MED STORMSAIL OG GENOA

«Blue Ocean Sailing»

Bildene fra Atlanterhavskryssingen og ankomsten til Saint Lucia, viser BARONESS med ulike seilkombinasjoner og med ødelagt hoved-seil, som vi etterhvert klarte å få delvis tatt i bruk igjen.  Bildene illustrerer hvilke påkjenninger utstyret utsettes for på en overseiling.

Før vi la ut på langtur med S/Y BARONESS,  ble vi nemlig advart mot at en slik tur ville tære sterkt på seil og utstyr, og at vi må forvente at «ALT» utenom selve båten ville måtte repareres underveis.   Sammenlignet med vanlig bruk av en seilbåt hjemme, tilsvarer jo distansen kanskje 10 fulle sesonger  med ordinær fjord-seiling .  Det er likevel oppsiktsvekkende at så mye utstyr faktisk går i stykker,  i en båt som i utgangspunktet var/er i svært god stand. 

Og vi er ikke alene.  I alle havnene vi er innom løper folk rundt og reparerer hele tiden, - i både helt nye og gamle båter, - elektronikk/motorer/seil.  Vår italienske nabo fikk f.eks. ødelagt hele 3 stk seil bare på overfarten fra Gran Canaria til Saint Lucia.  Det mest foruroligende er likevel det faktum at helt nytt og svært kostbart utstyr ikke på langt nær holder mål, og faktisk ikke tåler kontinuerlig bruk i mer enn noen få måneder.   Vi reklamerer selvsagt på dette, men det hjelper jo lite for bruken  underveis.

For de SPESIELT SEILINTERESSERTE som følger oss på bloggen, og som selv planlegger en tilsvarende tur, - har vi derfor oppsummert hva vi bare på knappe 6 måneder har opplevd når det gjelder reparasjoner og utstyr;

-         Varmtvannsbeholder – defekt/skiftet

-          Startmotor – defekt/skiftet

-          Genoa – reparert hos seilmaker pga  slitasje

-          Hoved-seil – reparert hos seilmaker pga skade

-          Hekkanker – satt fast og måtte skiftes

-          Vindgenerator – helt ny/ stoppet etter 1 mnd drift/Reparert og stoppet på nytt etter 2 dager – Reklamasjon

-          Kartplotter – Helt ny/Fantastisk bra/100 % vanntett – men tåler ikke vann og klikker i regn - Reklamasjon

-          VHF- Håndsett – Helt ny/Veldig bra/100 % vanntett men tåler ikke vann og klikker i regn – Reklamasjon

-          Offshore vest – Toppmodell/alle sikkerhetskrav – utløste seg plutselig og innmat må skiftes - Reklamasjon

-          Seilstøvler i skinn – Toppmodell 2 par – Antiskli – Såpeglatte etter 2 mnd ogfarlige i bruk - Reklamasjon

 

Og vi er ennå ikke halvveis….

 

SOUFRIERE SENTRUM

Øyhopping i Karibien

Vår plan er å tilbringe 4-5 måneder i Karibien, før vi seiler videre til Bermuda og deretter via Azorene tilbake til Europa.  Vi vil besøke så mange øyer som mulig, og skal oppdatere bloggen løpende med inntrykkene fra disse besøkene. 

Santa Lucia er en grønn og frodig øy som inngår i det såkalte «WINWARDS ISLANDS», - den første gruppen med små øyer vi traff etter Atlanterhavskryssingen fra Mauretania/Vest Afrika.   Vi besøkte tre av de største byene på Saint Lucia, før vi seilte videre for å feire jul i øygruppen St. Vincent, lengre sør.

 

 

RODNEY BAY (Santa Lucia);

Byen RODNEY BAY er endestoppet for ARC-regattaen, og ligger rett innenfor halvøyen PITON ISLAND på nordvest siden av øyen.  Rodney Bay besøkes av mange tusen seilere hvert år, og  har et godt utbygd havneanlegg med plass til flere hundre båter,  samt et titalls restauranter i havnen.  Vi lå i Rodney Bay en uke etter Atlanterhavns kryssingen, og fikk bl.a. reparert det ødelagte hoved-seilet der.  Også mange av de andre ARC-seilerne hadde bestemt seg for å hvile ut i Rodney Bay etter den lange seilasen, og med mange nye seiler-venner var stemningen stor på restaurantene i havnen.  Vårt nye crew, bestående av Helge og Signy fra Ålesund, mønstret på i Rodney Bay et par dager etter at Kjersti og Jan hadde tatt flyet hjem.

 

 • FAKTA SANTA LUCIA:
 • Areal: 620 km2
 • 174.000 innbyggere
 • Selvstendig stat fra 1979 – Del av WINWARD ISLANDS
 • Historie: Engelsk koloni, - 14 ganger eierskifte Frankrike/UK  
 • Språk: Engelsk og franskbasert patois  
 • Hovedstad; Castries
 • Næring: Turisme og bananer, samt noe industri/olje

 

 

MARIGOT BAY (Santa Lucia);  

Etter bare 1,5 timers avslappet seiltur sydover fra Rodney Bay, kom vi til den kjempe-sjarmerende lagunen Marigot Bay. Her lå vi på boye noen dager ved innløpet til lagunen, og brukte dingyen inn til det lille sentrumet som består av en håndfull utvalgte restauranter og butikker, - de fleste bygd i «koloni-stil».  Hele området er omkranset av grønne og frodige åser, og er svært fruktbart.  Den lokale befolkningen bor i en landsby oppe i de bratte åsene 20 minutter unna.  Et besøk i Marigot Bay er et «must, og bading rett fra båten i varmt og irrgrønt vann er fantastisk.   På veg til MARIGOT BAY passerte vi hovedstaden CASTRIES, uten å dra innom.  

 

 

 

 

 

 

 • SAINT LUCIA - Team-1; Kjersti/Jan/RE/Marianne (Fotograf)

 • Rolige dager i Karibien

 • SOUFRIERE-Guiden Malcolm

SOUFRIERE (Santa Lucia); 

Ytterligere 1 times seiling sydover ligger byen SOUFRIERE.  Dette var den første byen på Saint Lucia som ble etablert av franskmennene under kolonitiden, og som i mange år var hovedstad på øyen.  Vi ble  «praiet» av guiden Malcom og hans sønn som kom susende i en speedbåt en halv time før ankomst til byen.  Malcom kunne tilby ankring i boye, vakthold ombord, båttaxi til restaurant, samt guidet tur som inkluderte helsebringende gjørmebad, bad i varme kilder og besøk i regnskogen på øyen.  Vi kjøpte likegodt hele pakken, og ble utrolig nok  positivt overrasket…  

 

ST. VINCENT

Fra Saint Lucia seilte vi sydover en flott 7 timers seilas med god bør,-  til vi kom til øygruppen St. Vincent.  3 hvaler svømte forbi  underveis, en av dem på helt kort avstand.  St. Vincent består av en rekke øyer, men vi valgte å ikke gå i land på selve hovedøyen St. Vincent, hvor hovedstaden Kingstown visstnok har et rykte om høy kriminalitet.

Isteden seilte vi til øyen BEQUIA, hvor norske seilere har hatt en tradisjon for å feire jul med felles samling og grilling på stranden.  Her fikk vi boye innerst ved stranden, og vil feire jule der.  (Vi har jo ikke akkurat spesielt høy julestemning i år, og morer oss over all julepynten i trærne på stranden, og alle meldingene om stormvarsler hjemmefra).  Men julefeiring blir det jo uansett, og oppdatering herfra vil følge senere. 

 

Vi ønsker alle som følger oss på bloggen en helt fantastisk jul 🙂

 

 • FAKTA - ST. VINCENT
 • Areal: 388 km2
 • 112.000 innbyggere
 • Selvstendig stat – Del av WINWARD ISLANDS
 • Styrer i tillegg til hovedøyen St. Vincent, også 8 av 10 av de såkalte GRENADINES øyene , - herunder; BEQUIA, MUSTIQUE, CANOUAN, MAYREAU, TOBAGO KEYS, UNION, PALM, PETIT
 • Språk: Engelsk og Pidgin
 • Hovedstad; Kingstown
 • Næring: Turisme

 

 

 • SANTA LUCIA -Den lokale Fruktselgeren

 • MARIGOT BAY - Sett fra Landsbyen oppe i Åsen

 • Team-2 - Ved varme kilder i SOUFRIERE

 • MARIGOT BAY - Lagunen

 • MARIGOT BAY - Fra indisk restaurant

 • SOUFRIERE - Besøk i Regnskogen

Kommentarer

01.01.2017 10:22

Anne

Godt nyttår til dere eventyrere! Fyrverkeri sett fra Fløyen var helt magisk i går. Hjertelig Lykke Til på Ferden Videre! Gode klemmer fra Jan Arvid og meg 👒🎩

31.12.2016 10:55

Klem fra Sissel og arve

Godt nyttår til dere Sjøfarere.🌋 Vi følger med dere. Nå kan dere etter en tøff seilas, fortsette eventyret i sol og varme 🌞🌅

30.12.2016 22:38

Thorstein og Guri

Gratulerer med dagen som har vært Marianne. Ønsker dere begge et fantastisk nytt år med nye eventyr i Karibien.

26.12.2016 14:26

Rune Haugseng

Hallo! Kjekt å lese at båt og mannskap har det bra. Spennende lesning om livet i Karibien!! Litt misunnelig for å si det sånn. Sitter å hører å kjenner på vinterstormen Urd nå..!

18.12.2016 16:17

Lars Hovland ( MAJUCA )

Hei igjen. Kjekt å se at dere har fått roen etter lang seilas. Har fulgt med dere og de andre norske både fra Cape verde og Las Palmas og noen gjorde svært bra og.kos dere masse, ha deilig Julefeiring

14.12.2016 23:52

Liv

Fantastisk - så godt at dere er kommet vel over det store hav 😊Dyktige dere 😍👍